ATM’ye para yatırma limitleri güncellendi

Bankaların Belirlediği ATM Para Yatırma Limitleri Güncellendi

Bankalar, ATM’den para yatırma işlemleri için belirledikleri yeni limitleri duyurdu. Bu limitlere göre, farklı bankalarda para yatırma işlemlerine yönelik sınırlar değişkenlik gösteriyor.

Özellikle dijital işlemlerin artmasıyla birlikte, bankalar müşterilerinin güvenliği ve işlem hızı açısından limitlere önem vermeye başladı. Yapılan güncellemelerle birlikte ATM para yatırma işlemlerinde banka bazında farklılıklar ortaya çıkıyor.

Bankalar Arasında Limit Farklılıkları

2025 yılı itibarıyla bankaların ATM’lerine para yatırma limitleri yeniden belirlendi. Her bankanın kendi ATM’si için belirlediği limitlere ek olarak, ortak ATM kullanımında da farklı sınırlar geçerli olabiliyor. Bazı bankaların belirlediği limitler ise şu şekilde:

  • Yapı Kredi & Enpara: 185.000 TL
  • Garanti BBVA & Fibabanka: 100.000 TL
  • Ziraat Bankası: 20.000 TL
  • Vakıfbank & Halkbank & ING & QNB Finansbank & Kuveyt Türk: 50.000 TL
  • Ziraat Katılım: 20.000 TL
  • Odeabank: 100.000 TL
  • Vakıf Katılım: 2.500 TL

Bazı bankalar, QR kodla yapılan işlemler için üst sınır belirtmezken, belirtilen limitler genellikle para çekme işlemleriyle sınırlı olabiliyor. Örneğin, İş Bankası ve Garanti BBVA, QR işlemleri için 10.000 TL’ye kadar işlem yapılmasına izin verirken, bazı bankalar hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Limit Aşımı Durumunda

ATM’den para yatırma veya çekme işlemlerinde belirlenen limitin aşılması durumunda, bankalar genellikle ek işlem ücreti talep edebilir. Bu nedenle, işlem yapmadan önce kartınıza özel limitleri bankanızın resmi internet sitesinden veya mobil uygulamasından kontrol etmeniz önemlidir.

Bankalar, müşterinin segmentine, kart tipine veya işlem geçmişine göre farklı limitler belirleyebilir. Ayrıca, aynı bankanın farklı kartları arasında da limit değişiklikleri görülebilir. Örneğin, İş Bankası bazı kartlara 20.000 TL, bazılarına ise 10.000 TL çekim limiti uygulayabilir.

2025 yılıyla birlikte dijital bankacılık işlemlerinin yaygınlaşması, para yatırma ve çekme limitlerini doğrudan etkilemektedir. Her bankanın kendi belirlediği limitlere göre işlem yapmak ve bu limitleri kontrol etmek, beklenmedik sınırlamalar veya ücretlerle karşılaşmamanızı sağlayacaktır.

Related Posts

Borsa güne yükselişle başladı: 4 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,19 yükselişle 10.248,11 puandan başladı.

Memur ve emeklinin merakla beklediği haziran enflasyon rakamı açıklandı: TÜİK duyurdu

Milyonlarca memur ve emeklinin, odaklandığı Haziran 2025 enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Enflasyon aylık bazda 1.37 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon yüzde 35.05 olarak tespit edildi.

Haziranda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayında perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler ile değişim oranlarını açıkladı. İşte haziran 2025’te fiyatı en çok artan ve azalan ürünler…

Etiketler denetlendi: Ankara’da 25,6 milyon TL ceza kesildi

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Haziran ayında fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimleri gerçekleştirdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 milyon 63 bin 958 ürün denetlendi, bu ürünlerden 8 bin 100’ünün mevzuata aykırı …

Kripto para piyasası yılın ilk yarısını hareketli geçirdi

Kripto para piyasasına yılın ilk 6 ayına fiyat rekorları, ABD ve Başkan Donald Trump’ın bu konudaki hamleleri ile Türkiye’deki düzenleme çalışmaları damga vurdu.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (01 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 14 milyon 532 bin 218 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 20 milyon 22 bin 845 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …