İçişleri Bakanlığı’ndan Sokak Hayvanları İçin Proje

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROJE BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı, sokak köpeklerinin saldırılarının önlenmesi ve sokak hayvanlarının daha doğal yaşam alanlarında yaşayabilmesi adına 51 ilde harekete geçti. Bu kapsamda bakan yardımcıları, valiler öncülüğünde doğal yaşam alanları oluşturulması için çalışmalar yürütecek.

İçişleri Bakanlığı, sokak hayvanlarının saldırılarından kaynaklanan ölüm ve yaralanma vakalarını önlemek, aynı zamanda bu hayvanların daha doğal ve temiz ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla bir proje başlattı. Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu, Bülent Turan, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş 30 büyükşehir dışındaki 51 ile görevlendirildi. Bu bakan yardımcıları, Ramazan Bayramı sonrasında görev dağılımı yapacak ve 51 ilde valilerin liderliğinde belediye başkanları ve il özel idaresi yetkilileri ile bir araya gelerek sokak hayvanları barınaklarını inceleyecek. Ayrıca, bu 51 ilde doğal yaşam alanlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara da katılacaklar.

Proje kapsamında yapılan toplantı ve incelemeler neticesinde 51 ilden 44’ü ziyaret edildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Karaman, Çankırı, Çorum, Isparta, Burdur, Bolu, Düzce, Yalova, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bilecik illerini ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise Bartın, Karabük, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale’yi ziyaret etti. Mehmet Aktaş Muş, Siirt, Şırnak, Afyonkarahisar, Uşak, Sinop, Amasya, Aksaray, Adıyaman, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl illerini ziyaret ederken, Mehmet Sağlam da Kütahya, Osmaniye, Nevşehir, Kilis, Niğde, Bitlis, Kırşehir ve Kırıkkale illerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Isparta ve Burdur illerine gerçekleştirdiği ziyarette projenin detaylarını paylaşarak, sahipsiz köpeklerin sokaktan toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması, küpelenmesi, dijital kayıt altına alınması ve mümkünse sahiplendirilmesi gibi adımların atılacağını belirtti. Ayrıca, ‘Yaşlısı camiye gidemiyor, çocuklar okula gidemiyor’ gibi sorunlar yaşayan toplumun bu konudaki taleplerine de değindi.

Proje kapsamında 51 ilin ardından 30 büyükşehirde yeni projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Yardımcısı Karaloğlu, “Sahipsiz hayvanlar konusundaki çalışmaların ardından hayvan bakımevleri ve rehabilitasyon merkezlerinin incelenmesi ile doğal yaşam alanlarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet ÇINAR – Kamera: ARŞİV

Related Posts

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti. 

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Yeni kontakt lens geliştirildi: Gözler kapalıyken de görmek mümkün olacak

Bilim adamlarının geliştirdiği lensler, “görünmez” kızılötesi ışıkları görülebilir dalga boylarına çeviriyor, karanlıkta gözler kapalıyken de görmek mümkün oluyor.