TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Başkanı: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yapısal Reformlar Önemli

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformların ve dijital altyapının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

MÜCADELE SADECE DENETİM İLE YETERLİ DEĞİL

Kartaloğlu, vergi mevzuatı ve uygulamalarının kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkili olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, kayıt dışı ekonominin rekabet eşitsizliğine ve vergi kaçaklarına yol açtığına dikkat çekti.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformlar ve dijital altyapının önemine değinen Kartaloğlu, şunları belirtti: “Ancak, mücadelenin yalnızca denetimlerle yapılması yeterli olmayacaktır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, yapısal reformlar ve dijital altyapıyla desteklenmelidir.”

“VERGİ AFFI” KAYIT DIŞILIĞI TEŞVİK EDİYOR

Kayıt dışı ekonomiyi besleyen en önemli unsurlardan biri olan “vergi affı” uygulamalarına dikkat çeken Emre Kartaloğlu, şunları söyledi: “Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi engelleyen bu tür uygulamaların önüne geçmek için acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu mücadele, iş dünyası ve meslek mensuplarının da dahil olduğu tüm paydaşların aktif katılımıyla başarıya ulaşacaktır.”

“CEZALANDIRMAKTAN ZİYADE REHBERLİK ÖNEMLİ”

Kartaloğlu, vergi uygulamaları ve finansal teknoloji alanlarında dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Denetimlerin amacı, mükelleflere rehberlik etmek ve vergiye gönüllü uyumu sağlamaktır. Bu yaklaşımla, hem iş dünyası faaliyetlerini sürdürebilecek hem de sağlıklı vergi gelirleri elde edilecektir.”

MEHMET ŞİMŞEK: OSB’LERE VERGİ MEMURLARI YERLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılarını tespit etmek için organize sanayi bölgeleri ve hallerin giriş-çıkışlarına vergi memurları yerleştirileceğini duyurdu. Şimşek, bu adımın vergi kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Borsa güne yükselişle başladı: 4 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,19 yükselişle 10.248,11 puandan başladı.

Memur ve emeklinin merakla beklediği haziran enflasyon rakamı açıklandı: TÜİK duyurdu

Milyonlarca memur ve emeklinin, odaklandığı Haziran 2025 enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Enflasyon aylık bazda 1.37 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon yüzde 35.05 olarak tespit edildi.

Haziranda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayında perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler ile değişim oranlarını açıkladı. İşte haziran 2025’te fiyatı en çok artan ve azalan ürünler…

Etiketler denetlendi: Ankara’da 25,6 milyon TL ceza kesildi

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Haziran ayında fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimleri gerçekleştirdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 milyon 63 bin 958 ürün denetlendi, bu ürünlerden 8 bin 100’ünün mevzuata aykırı …

Kripto para piyasası yılın ilk yarısını hareketli geçirdi

Kripto para piyasasına yılın ilk 6 ayına fiyat rekorları, ABD ve Başkan Donald Trump’ın bu konudaki hamleleri ile Türkiye’deki düzenleme çalışmaları damga vurdu.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (01 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 14 milyon 532 bin 218 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 20 milyon 22 bin 845 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …