Yapay zekanın yemek pişirdiği ilk restoran Dubai’de açılıyor: 1000’den fazla tarif biliyor

Dünyanın İlk Yapay Zeka Tarafından Yönetilen Restoranı Dubai’de Açılıyor

Reuters’ın bildirdiğine göre, Dubai’nin merkezinde, Burj Khalifa’nın yakınında bulunan dünyanın en yüksek binası, yapay zeka tarafından yönetilen dünyanın ilk restoranı WOOHOO, Eylül ayında “şef” Aiman liderliğinde kapılarını açacak.

WOOHOO restoranındaki yemekler şu anda insanlar tarafından hazırlanıyor ancak menü, ambiyans ve servis, uluslararası mutfak konularında eğitimli gelişmiş yapay zeka Şef Aiman tarafından tasarlanacak.

Binin Üzerinde Tarif Bilen Şef Aiman

Restoranın kurucularından Ahmet Oytun Çakır, İngilizce yapay zekâ ve insan kelimelerinin birleşimiyle oluşturulan Aiman’ın onlarca yıl süren gıda araştırmaları, moleküler bileşim verileri ve dünyanın dört bir yanından derlenen mutfak gelenekleriyle eğitildiğini belirtti.

Şef Aiman, menü oluşturulmasından restoranın genel atmosferinin ayarlanmasına kadar tüm süreci denetleyecek.

Aiman’ın geliştiricileri, restoranın cesur lezzet kombinasyonlarıyla gastronomiyi devrim niteliğinde dönüştüreceğini ve benzersiz bir deneyim sunacağını iddia ediyorlar.

İnsan Şeflerin Yönlendirmesiyle Prototip Yemekler

Prototip yemekler, ünlü Dubai şefi Reif Othman liderliğinde insan şefler tarafından geliştirilecek ve tadılacak. Bu yemeklerin son hali Aiman’ın yaratıcı ekibi tarafından tamamlanacak.

Aiman’ın yaratıcıları, yapay zekanın insan unsurunu tamamlayarak yemek pişirmenin deneyimini zenginleştirmeyi hedeflediklerini belirtiyorlar. “İnsan şeflerin yeri doldurulamaz ancak Aiman’ımızın yaratıcılık ve yeni fikirlerle destekleyeceğine inanıyoruz.”

Sürdürülebilir Restoran İçin Adımlar

Aiman, restoranlardaki israfı önlemek amacıyla et ve yağ gibi malzemeleri kullanarak tarifler geliştirmek üzere tasarlanmıştır.

Related Posts

Meclis’ten geçti, fiyatlar artacak… İşte zamlı araç fiyatları

Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yönelik değişiklik öngörülen kanun teklifi Meclis’te oylandı ve kanunlaştı. Pick-up araçların ÖTV’si yüzde 4’ten yüzde 50’ye çıktı.

Muğla’yı Ziyaret Eden Yabancı Turist Sayısı Düştü

Muğla’ya gelen yabancı turist sayısı 2025’in ilk 6 ayında %5 azaldı, en büyük düşüş İngilizlerde.

Çocuklar Savaş Sonrası Ailelerini Destekliyor

Şam’da savaş sonrası çocuklar, Hamidiye Çarşısı’nda soğuk meşrubat satarak ailelerine destek oluyor.

Gıda sektöründe konkordato krizi: Furyaya bir Türk devi daha katıldı

Türkiye’nin köklü et ve gıda firmalarından Seret Et, 38 yıl sonra konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme başvuruyu kabul ederek 1 yıllık süre tanırken, Yusuf Et, Gülhanlar Güven Gıda ve Çiloğlu Gıda ile devam eden konkordato zinciri sektördeki krizi derinleştiriyor.

Niğde’ye 98 Milyon TL’lik Proje Desteği

Bakan Kacır, Niğde’de ekoturizm ve tarım için 4 projenin imza törenine katıldı, 98 milyon TL destek.

Bodrum’da Modern İtfaiye Hizmet Binası Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangın ve doğal afetlere hızlı müdahale edebilmek amacıyla Bodrum’da yapımını tamamladığı modern itfaiye binasını hizmete açmaya hazırlanıyor. Yeni tesis, ilçenin acil durumlarda müdahale kapasitesini artıracak.