Çinekop, istavrit ya da palamut değil! Sağlığa en faydalı 3 balık bakın neymiş

Sağlığa Faydalı 3 Balık Türü

Türkiye’de en çok kırmızı et ve tavuk eti tüketiliyor olsa da, balık sevenlerin de sayısı oldukça fazla. Av sezonuyla birlikte yaz aylarında ucuzlaşan balık fiyatları, yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın cebini yakmaya devam ederken, ayda ancak birkaç kez balık tüketme şansı olan vatandaşlar tercihlerini hem en lezzetli hem de en sağlıklı balıklar yana yapmak istiyor.

SAĞLIĞA FAYDALI BALIKLAR BELLİ OLDU

Marmara Denizi ve Karadeniz’de satılan balıkların incelendiği araştırmanın ardından, insan sağlığına en faydalı 3 balık belli oldu. Deniz ve nehir balıklarının birbirinden farklı özellikleri ve faydaları bulunduğu belirtilirken, uzmanlar deniz balıklarının mineral ve besin değerleri açısından nehir balıklarına göre daha faydalı olduğunu ve çok daha fazla lezzet barındırdığını belirtti.

İşte sağlığa faydası en yüksek 3 balık türü…

Her ne kadar halk arasında ‘Balık yemek sağlıklıdır’ anlayışı bulunuyor olsa da, tercih edilen balığın uygun olmaması halinde bazı sağlık problemleri tetiklenebilir.

Omega-3 ve çoklu yağ asitleri barındırması nedeniyle şifa deposu olarak görülen balıkların en faydalıları ise şöyledir.

ALABALIK

Alabalıklar, güçlü bir omega-3 kaynağı olmalarının yanı sıra, omega-6 ve çoklu yağ asidi barındırır. Bu bileşikler kardiyovasküler ve sinir sistemlerini güçlendirir, bağışıklığı arttırır ve vücuttaki inflamatuar süreçleri önler. Çoklu doymamış asitler ayrıca kan damarlarının duvarlarını güçlendirir ve kandaki “kötü” kolesterol seviyesini azaltır.

SOMON

Balıkların en lezzetlilerinden biri olarak gösterilen somon, aynı zamanda en sağlıklısıdır. Omega-3 içeriği nedeniyle vücudun gençleşmesine katkıda bulunurken, saç ve cildin elastikiyetini artırır. Somon tüketmek kırışıklıkların erken oluşmasını önler. Ayrıca somon balığı, hızlıca beyni harekete geçirdiğinden hafıza kaybına karşı savunma kazanılmasına katkıda bulunur.

SAZAN

Deniz balıkları dışında listede yer alan tek nehir balığı ise sazan oldu. Doktorlar bağırsak fonksiyonlarını iyileştirmek, metabolizmayı hızlandırmak ve kan şekerini normalleştirmek için sık sık sazan tüketilmesini öneriyor. Sazan aynı zamanda beyin aktivitesini arttırır, hafızayı geliştirir ve vücudu gençleştirir.

Related Posts

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve yazar Nihat Genç’in cenazesi, Kocatepe Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sahibinin hayatını kurtardı: Dünya bu kahraman köpeği konuşuyor

Valais Kantonu, İsviçre Alpleri’nde cuma günü yaşanan olay, hayvan sevgisi ve sadakatin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Saas-Fee yakınlarındaki Fee Buzulu’nda yürüyüş yaparken yaklaşık 8 metre derinliğindeki bir buzul yarığına düşen talihsiz …

Meclis’te zehirlenme şüphesi panik yaratmıştı! İnceleme başlatıldı

TBMM İdare Amiri, AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan ‘TBMM’de gıda zehirlenmesi’ konulu haber ve paylaşımlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Merkez Av Komisyonu, 2025-2026 dönemi için avlanma bölgelerini ve türleri belirledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonunun 2025-2026 dönemine ilişkin kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Hamas’tan Gazze ateşkesine yeşil ışık

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu